NOTA, LATIHAN TOPIKAL, UJIAN DAN PEPERIKSAAN

Rabu, 14 November 2012

PERPISAHAN CIKGU SHAH RIZAL BIN MUSTAPA GURU MUZIK SKTM 1

Hai, murid-murid yang disayangi semua,
     Bertepatan pada hari Jumaat iaitu 9 November 2012 murid-murid Kelas 5 Mutiara telah mengadakan majlis perpisahan khas buat cikgu SHAH RIZAL BIN MUSTAPA. Cikgu Shah merupakan Ketua Panitia Pendidikan Muzik dan sekali gus guru muzik bagi kelas 5 Mutiara. Beliau telah pun 12 tahun mengajar di SK TUNKU MAHMOOD (1) Kluang, Johor dan berpindah ke SK Kg Melayu Nyur, Kluang pada tahun 2013. Selamat berpisah kepada cikgu Shah dan tetap cemerlang dalam membina anak bangsa walau di mana cikgu Shah berada.

Makanan dan minuman semuanya disiapkan oleh murid-murid kelas 5 Mutiara. Terima kasih anak-anak cikgu yang pemurah dan baik hati semua. Pagi yang indah dan hening itu juga cikgu Shah berkesempatan menyampaikan ucapan dan pesanan yang berharga bagi murid-murid tahun 5 Mutiara tersebut. Diharapkan pesanan tersebut dikekalkan didalam minda dan disematkan dalam hati anak-anak cikgu semua ya.


7 ulasan:

 1. TAKPA CIKGU RIZAL ... WALAU DIMANA PUN DI TUGASKAN MATLAMATNYA TETAP SATU .. MENDIDIK ANAK BANGSA MENJADI INSAN YG BERPELAJARAN, BERILMU, BERAKHLAK DAN YG PALING MENJADI KEBANGAAN SETIAP CIKGU CIKGU DI MALAYSIA INI APABILA ANAK DIDIKNYA MENJADI SEORANG INSAN YANG BERJAYA DAN BONUS BAGI CIKGU TERSEBUT JIKA ANAK DIDIKNYA MENJADI INSAN YANG TERKENAL DI TANAHAIR SATU HARI NANTI.

  SK.KG.MELAYU NIYUR TU AGAK PENDALAMAN SEDIKIT DI SITU LA CIKGU RIZAL NI KENA BERUSAHA MEMBAWA KEMAJUAN TERHADAP SEKOLAH TERSEBUT. JADIKAN MEREKA INSAN YANG BERJAYA YA CIKGU.

  SELAMAT BERTUGAS DI TEMPAT BARU NANTI CIKGU DAN BERUSAHALAH MANJADIKAN MEREKA (ANAK ANAK DISITU) MENAJDI INSAN BERJAYA SATU HARI NANTI.

  1 TEKAD 1 USAHA DAN 1 MATLAMAT CIKGU.

  ASSALAMUALAIKUM

  BalasPadam
 2. Terima kasih EX STK....KATA2 HIKMAT DARIPADA ANDA AKAN MENJADIKAN KAMI GURU YANG BERHARGA KEPADA ANAK2 PEMBINA NEGARA....

  BalasPadam
 3. ala..laa...comelnye cik kak sebelah ni...comel cm blog ni jgak...tahniah di atas binaan blog ni....

  BalasPadam
 4. Cantik blog cikgu, teruskan usaha cikgu!

  BalasPadam